February 14, 2020

We hebben weer een nieuwe partij Frans notenhout!

Al het hout dat we gebruiken voor onze tafels, wandplanken en kasten kopen we zelf in. Deze week zocht Reinier weer een mooie partij notenhout uit in Frankrijk.

Je vindt bij ons geen voorgefabriceerde tafelbaden of tropisch hardhout, ons hout is zorgvuldig geselecteerd bij duurzame houtzagerijen in Frankrijk, België, Duitsland of Nederland. Vooral ons notenhout is uniek in zijn soort en van de allerbeste kwaliteit. Hiervoor hebben we een aantal vaste contacten die ons het allermooiste notenhout van Europa kunnen leveren.

Reinier bracht onlangs weer een bezoekje aan één van hen en wist weer een mooie partij op de kop te tikken. Op de foto zie je een vers gezaagd schaaldeel. Het contrast tussen de kern van de boom en het spint, het lichtere buitenste gedeelte van de stam, is kenmerkend voor Europees notenhout. Vers gezaagd is dit spint nog heel licht en onder invloed van UV kleurt het vervolgens donkerder. In onze tafels en wandplanken zie je dus nog wel het contrast in de levendige tekening van Europees noten, maar het verschil in kleur tussen kern en spint is wat kleiner. Sowieso komt de diepe, warme kleur van notenhout en de prachtige tekening pas echt goed uit de verf (of moeten we zeggen olie..!?) als het hout uiteindelijk afgewerkt is met lak of olie.

Binnenkort dus weer te krijgen bij Houthandel van Steen: het allermooiste Frans notenhout waar we bijvoorbeeld deze of deze tafel van kunnen maken! 

< Terug

September 17, 2022

Krukjes, krukjes, krukjes

Kijk wat we doen met resthout!

Lees verder >

August 5, 2022

Vanaf het allereerste idee

Bekijk alle stappen die we nemen om de ideeën van onze klanten om te zetten in de meubelstukken die nu hun huizen sieren.

Lees verder >

June 14, 2022

Kom bij ons team!

We hebben het druk! Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker die ons team komt versterken en die ons helpt de puntjes op de i te zetten.

Lees verder >

August 2, 2021

Kom jij ons team versterken?

Goed nieuws als je ervaring hebt met houtbewerking en op zoek bent naar een leuke baan in een nog leuker team.

Lees verder >
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Algemene voorwaarden
Terms and conditions