February 14, 2020

We hebben weer een nieuwe partij Frans notenhout!

Al het hout dat we gebruiken voor onze tafels, wandplanken en kasten kopen we zelf in. Deze week zocht Reinier weer een mooie partij notenhout uit in Frankrijk.

Je vindt bij ons geen voorgefabriceerde tafelbaden of tropisch hardhout, ons hout is zorgvuldig geselecteerd bij duurzame houtzagerijen in Frankrijk, België, Duitsland of Nederland. Vooral ons notenhout is uniek in zijn soort en van de allerbeste kwaliteit. Hiervoor hebben we een aantal vaste contacten die ons het allermooiste notenhout van Europa kunnen leveren.

Reinier bracht onlangs weer een bezoekje aan één van hen en wist weer een mooie partij op de kop te tikken. Op de foto zie je een vers gezaagd schaaldeel. Het contrast tussen de kern van de boom en het spint, het lichtere buitenste gedeelte van de stam, is kenmerkend voor Europees notenhout. Vers gezaagd is dit spint nog heel licht en onder invloed van UV kleurt het vervolgens donkerder. In onze tafels en wandplanken zie je dus nog wel het contrast in de levendige tekening van Europees noten, maar het verschil in kleur tussen kern en spint is wat kleiner. Sowieso komt de diepe, warme kleur van notenhout en de prachtige tekening pas echt goed uit de verf (of moeten we zeggen olie..!?) als het hout uiteindelijk afgewerkt is met lak of olie.

Binnenkort dus weer te krijgen bij Houthandel van Steen: het allermooiste Frans notenhout waar we bijvoorbeeld deze of deze tafel van kunnen maken! 

< Terug

January 22, 2020

Hoe combineer je een houten tafel met een houten vloer?

We horen het regelmatig in onze showroom: 'We hebben een houten vloer, wordt een houten tafel dan niet wat te veel van het goede?'

Lees verder >

December 12, 2019

Ontmoet onze houtsoorten!

De houtsoorten die we leveren zijn beuken, eiken, iepen, essen en notenhout. Allemaal mooie, verantwoorde houtsoorten met een eigen karakter.

Lees verder >

December 2, 2019

Wat is de draagkracht van een zwevende wandplank?

Om de draagkracht van een zwevende wandplank te bepalen, zijn een aantal factoren belangrijk. We leggen je uit hoe je de draagkracht van een wandplank berekent.

Lees verder >
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Algemene voorwaarden
Terms and conditions