Filosofie

Houthandel van Steen richt zich op duurzame interieurs. Dit betekent dat we een omgeving willen creëren waarin jij je lange tijd thuis zult voelen, door gebruik te maken van verantwoorde grondstoffen. Wij gebruiken bij voorkeur ecologische materialen van lokale oorsprong om de CO2 uitstoot door transport te beperken. Tropisch hout zal je bij ons dan ook niet vinden, er worden jaarlijks nog steeds duizenden vierkante kilometers regenwoud illegaal gekapt, iets waar wij niet aan mee willen doen. Tropisch hout is niet onvervangbaar, er zijn in Europa voldoende duurzame en vooral hele mooie alternatieven.

Maar niet alleen ons hout is duurzaam, ook onze werkwijze is zo groen mogelijk. Het beste bewijs hiervoor is de loods die we bouwden aan de rand van Amsterdam. In de loods verwerken we het ruwe hout dat we binnenkrijgen tot handzame planken, slaan we materialen op en produceren we grote orders. Het pand is extra geïsoleerd en gestookt door middel van een milieuvriendelijke warmtepomp. De loods is voorzien van 124 zonnepanelen, waardoor we er minder energie verbruiken dan produceren, en de overtollige energie uit onze zonnepanelen weer door anderen kan worden gebruikt.

Over ons

Houthandel van Steen is een moderne ambachtelijke meubelmakerij en houthandel, gevestigd in een voormalige houtzagerij (sinds 1960) in het centrum van Amsterdam.

 

Op ongedwongen en persoonlijke wijze ontwerpen, maken en verkopen we mooie, handgemaakte en unieke producten voor mensen met waardering voor authentiek materiaal en vakmanschap. Écht handwerk voor een eerlijke prijs. Onze meubels zijn bedoeld om mee te leven en daarom ook om minstens een leven lang mee te gaan.

 

Wij voorzien daarnaast onze buurt en onze stad van een van de belangrijkste en mooiste natuurlijke grond- en bouwstoffen: Massief hout.

 

Je bent welkom in ons atelier aan de Overtoom 516 om de mogelijkheden te bespreken of om inspiratie op te doen!

 

IJzersterk team

 

Begin 2014 nam Reinier (midden op de foto) het duimstokje over van Hans van Steen. Als 4e eigenaar van de houthandel bouwde hij het bedrijf om tot een meubelmakerij aangepast aan de huidige tijd. Reinier leerde het vak van timmerman in de Franse Alpen waar hij complete chalets uit de grond stampte.

Steven (rechts) is een meubelmaker in hart en nieren. Na zijn opleiding tot vakman aan het Amsterdamse HMC, heeft hij onder meer in Londen enkele jaren aan de weg getimmerd. Als chef-werkplaats schaaft hij nu nog elke dag zijn kunsten bij.

 

Ook Berend volgde de opleiding tot meubelmaker aan het HMC. Nu maakt hij mooie dingen in onze werkplaats en bezorgt en monteert hij onze meubels bij klanten thuis.

 

Willemijn en Manon heten je welkom in onze showroom en zetten jouw ideeën om in een offerte.

 

Naast deze vaste kern heeft HvS een brede kring van professionals – schilders, metaalbewerkers, timmermannen etc. – die ondersteuning kunnen bieden bij grotere projecten. 

 

Wat klanten over ons zeggen

The desk is absolutely perfect. I am exceptionally pleased with the work, and don’t be surprised when I show up at your shop with a new project.

- Rob
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions