January 22, 2020

Hoe combineer je een houten tafel met een houten vloer?

We horen het regelmatig in onze showroom: 'We hebben een houten vloer, wordt een houten tafel dan niet wat te veel van het goede?'

Niet als je de volgende tips in het achterhoofd houdt.

Hout op hout
Hout op hout hoeft niet te vloeken, zolang je er maar voor zorgt dat er voldoende contrast is tussen de vloer en het meubel. Een tafel met houten blad en houten poten in precies dezelfde tint als de vloer, valt weg in het interieur en geeft een overkill van dezelfde kleur. Zorg er dus voor dat de tafel duidelijk lichter of donkerder is dan de vloer. Let er daarbij wel op dat de ondertoon van het hout gelijk is. Heeft je vloer een warme ondertoon, kies dan ook een warme tint voor je tafel. Is je vloer wat koeler en grijziger, kies voor je tafel dan ook een kleur met eenzelfde koele ondertoon.

Stalen poten
Stalen poten geven een mooi contrast met de vloer en zorgen voor een duidelijke afscheiding tussen de vloer en het tafelblad. Als je heel erg fan bent van de houtsoort en kleur van je vloer dan kun je met een tafel met stalen onderstel dus wel gewoon precies dezelfde kleur kiezen voor het tafelblad. We adviseren dan wel om voor de stoelen bij de tafel ook een contrasterende kleur te kiezen, om een overkill te voorkomen. 

Vloerkleed
Vind je het toch allemaal wat te houterig, een houten tafel bij een houten vloer? Leg dan een mooi vloerkleed onder je tafel. Hiermee creëer je een gezellig ‘eiland’ voor je eettafel en leg je een barrière aan tussen vloer en tafel.  

Toch nog twijfels over het aanschaffen van een houten tafel, en hoe je die dan combineert met je vloer? We geven je graag advies in onze showroom!

< Terug

December 21, 2022

Nieuw in ons assortiment: Eco-eiken!

Een ECO eiken wandplank is wat rustieker dan een standaard eiken plank, waardoor 'ie beter is voor het klimaat en voor je portemonnee. Lees er hier meer over.

Lees verder >

September 17, 2022

Krukjes, krukjes, krukjes

Kijk wat we doen met resthout!

Lees verder >

August 5, 2022

Vanaf het allereerste idee

Bekijk alle stappen die we nemen om de ideeën van onze klanten om te zetten in de meubelstukken die nu hun huizen sieren.

Lees verder >

June 2, 2021

De leukste wijnwinkel van Amsterdam!

Midden in de Jordaan vind je sinds kort Benelux Wine, een winkel vol met de lekkerste wijnen van de Benelux.

Lees verder >
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions