Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open, je kan hier een afspraak of videocall boeken.

January 22, 2020

Hoe combineer je een houten tafel met een houten vloer?

We horen het regelmatig in onze showroom: 'We hebben een houten vloer, wordt een houten tafel dan niet wat te veel van het goede?'

Niet als je de volgende tips in het achterhoofd houdt.

Hout op hout
Hout op hout hoeft niet te vloeken, zolang je er maar voor zorgt dat er voldoende contrast is tussen de vloer en het meubel. Een tafel met houten blad en houten poten in precies dezelfde tint als de vloer, valt weg in het interieur en geeft een overkill van dezelfde kleur. Zorg er dus voor dat de tafel duidelijk lichter of donkerder is dan de vloer. Let er daarbij wel op dat de ondertoon van het hout gelijk is. Heeft je vloer een warme ondertoon, kies dan ook een warme tint voor je tafel. Is je vloer wat koeler en grijziger, kies voor je tafel dan ook een kleur met eenzelfde koele ondertoon.

Stalen poten
Stalen poten geven een mooi contrast met de vloer en zorgen voor een duidelijke afscheiding tussen de vloer en het tafelblad. Als je heel erg fan bent van de houtsoort en kleur van je vloer dan kun je met een tafel met stalen onderstel dus wel gewoon precies dezelfde kleur kiezen voor het tafelblad. We adviseren dan wel om voor de stoelen bij de tafel ook een contrasterende kleur te kiezen, om een overkill te voorkomen. 

Vloerkleed
Vind je het toch allemaal wat te houterig, een houten tafel bij een houten vloer? Leg dan een mooi vloerkleed onder je tafel. Hiermee creëer je een gezellig ‘eiland’ voor je eettafel en leg je een barrière aan tussen vloer en tafel.  

Toch nog twijfels over het aanschaffen van een houten tafel, en hoe je die dan combineert met je vloer? We geven je graag advies in onze showroom!

< Terug

April 26, 2021

Je bent weer welkom in de showroom!

Vanaf 28 april is onze showroom weer zonder afspraak open. En groter dan ooit!

Lees verder >

May 7, 2020

Koop een tafel, krijg een krukje

Onze chef werkplaats Steven is aan het krukjes maken geslagen, en dat kan 'ie als de beste. Bestel t/m 15 mei je nieuwe tafel en je krijgt een gratis krukje!

Lees verder >

April 28, 2020

Boek een videocall om jouw project te bespreken

Helaas hebben we de showroom gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar we maken nog steeds jouw meubels op maat in onze werkplaats!

Lees verder >

February 14, 2020

We hebben weer een nieuwe partij Frans notenhout!

Al het hout dat we gebruiken voor onze tafels, wandplanken en kasten kopen we zelf in. Deze week zocht Reinier weer een mooie partij notenhout uit in Frankrijk.

Lees verder >
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Algemene voorwaarden
Terms and conditions