Massief houten werkbladen op maat

Werken, koken, tandenpoetsen, al die oppervlakken nemen behoorlijk wat vierkante meters in beslag. Daarnaast zijn ze altijd aanwezig op werk- en dus op ooghoogte.
Dan kun je er maar beter iets moois van maken!

Gelukkig maken wij werkbladen in alle soorten en maten. Creëer warmte in je keuken met een eiken keukenblad. Begin de dag vrolijk met een beuken badkamermeubel, of werk als een baas aan een chic noten bureau.

Kies een categorie:

Keuken

Badkamer

Bureau

Een houten blad bestellen

Bij ons vind je massief houten bladen van duurzaam Europees hardhout. Let op onderstaande zaken bij het bestellen van een massief houten blad.

1. Afmetingen

Hoe groot is het blad dat je nodig hebt? Meet de benodigde maat op de millimeter nauwkeurig op en geeft deze aan ons door. Lengtes tot ca. 3 meter kunnen we in de meeste houtsoorten uit 1 stuk leveren, wil je een blad dat langer is dan moeten we werken met meerdere delen.

2. Houtsoort

Kies welke houtsoort je wilt voor je werkblad. Wij werken alleen met massief hout en niet met fineer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit beuken, eiken, iepen, noten of essenhout. De prijs van het houten blad verschilt per houtsoort: beuken is de goedkoopste optie, notenhout het duurst en de prijs van eiken, iepen en essen ligt daar tussenin.

Bekijk de foto’s van werkbladen op onze website om te bepalen welke houtsoort je mooi vindt, of beter nog: kom langs in onze showroom om de houtsoorten in het echt te bekijken.

3. Dikte

Het ruwe hout dat wij gebruiken kopen wij in op verschillende diktes. De prijs van het werkblad is afhankelijk van het aantal m3 materiaal dat gebruikt wordt om het blad te maken.

Wij bieden in de meeste houtsoorten bladen aan met diktes van 20, 27, 35, 45 en 55mm. Eiken hebben we ook in diktes van 65 en 90 mm. Voor een blad van bijvoorbeeld 30mm, gebruiken wij hetzelfde ruwe hout als voor 35mm, de prijs van het blad is daarom gelijk.

Let erop dat je voor een lang bureaublad dat alleen rust op 4 poten of 2 dragers aan beide zijden een dikte van minimaal 35mm nodig hebt, omdat het blad anders kan doorbuigen. 

4. Stijl

Houd je van rustig hout met weinig noesten of mag het juist wel wat rustieker? Omdat hout een natuurproduct is, blijft het altijd een verrassing hoe een blad eruit gaat zien. Maar we kunnen natuurlijk wel een selectie maken op basis van jouw wensen. Geef bij je bestelling dus aan of je op zoek bent naar een rustige, strakke plank of juist een wat wildere, rustieke uitstraling wilt.  

 

5. Schorsrand?

Omdat ons hout rechtstreeks van de boomstam komt, kun je ervoor kiezen om de originele vorm van de boom te behouden in het blad. Wij noemen dit een schorsrand, maar we bewerken deze rand wel zo dat de schors eraf is en hij mooi glad aanvoelt. Elk werkblad is dan natuurlijk uniek van vorm.

Houd er rekening mee dat de ene houtsoort een wildere schorsrand heeft dan de andere: notenhout heeft meestal een erg golvende, organische vorm terwijl eiken en iepen wat rechter zijn.

6. Bevestiging

Wordt het werkblad aan de muur bevestigd, op dragers, op een kast of op poten? We kunnen het blad klaar maken voor montage aan de muur, dragers toevoegen of poten infrezen. Geef dus aan ons door hoe je het blad gaat gebruiken en waar het gemonteerd wordt. Bij montage op de muur is het ook belangrijk te vermelden aan welke kant het blad op de muur zal komen en wat voor soort muur je hebt (baksteen/beton/gips?). We kunnen ook de montage voor je doen.

7. Afwerking

Om zo lang mogelijk van je houten blad te genieten, moet je het beschermen tegen vocht en vuil. Wij bieden hiervoor meerdere opties aan, maar het liefst werken we het hout af met naturel olie. Dit zorgt voor een goede beschermlaag, terwijl het tactiele contact met het hout behouden blijft.

Indien het blad goed echt waterdicht afgewerkt moet worden, dan kunnen we het blad lakken met een hoogglans of matte lak. Wanneer je liever een zo naturel mogelijke finish wilt, hebben we ook een kleurloze lak. Ook is het mogelijk om het hout op kleur te brengen met een beits of kleurolie.

Bij ons in de winkel kun je deze afwerkingen komen bekijken. Ook voor de afwerking geldt: hout is een natuurproduct, de uiteindelijke kleur is afhankelijk van de boom.

Een houten blad bestellen?

Om een massief houten blad te bestellen geef je je wensen aan ons door per email. Wees hierbij zo volledig mogelijk. Wij sturen je vervolgens een prijsopgave en eventuele verdere vragen. Zodra je akkoord geeft op de prijs en specificaties van je order gaan we voor je aan de slag. De levertijd is afhankelijk van hoe druk we het op dat moment hebben, maar doorgaans kunnen we een massief houten werkblad binnen 3-4 weken leveren.

Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions