Beuken
Eiken
Essen
Iepen
Noten

Massief houten wandplanken

Onze wandplanken zijn altijd 35mm dik en inclusief ingefreesde pennen voor blinde zwevende montage, met ingefreesde latjes voor montage in een nis of juist exclusief montage beslag zodat je de plank kunt monteren op dragers. Voer de houtsoort, afwerking, lengte en diepte van jouw wandplank in en zie meteen de prijs. Verstuur je gegevens en we nemen contact met je op om de details te bespreken! 

Wil je ook dat we je wandplank monteren of bezorgen, geef dit dan aan in stap 2. Binnen Amsterdam bezorgen of monteren we jouw wandplank zelf. Alleen bezorging kost €90, en montage kost €180 mits we de plank(en) binnen een uur kunnen ophangen, elk uur daarna kost €90. Woon je buiten Amsterdam? Dan sturen we je op basis van je adres een offerte op maat.

Wandplank, montage op dragers

Een wandplank voor montage op dragers heeft geen bijgevoegde bevestigingsmaterialen. Je kunt deze plank zelf op dragers monteren.

Wandplank, blind gemonteerd

Een ‘zwevende’ wandplank heeft ingefreesde pennen waarmee de plank alleen aan de achterkant op de muur gemonteerd worden. Hangt de wandplank aan 1 kant tegen de muur? Dan frezen we een latje in aan die kant van de plank voor extra stevigheid.

Wandplank, montage in nis

Een wandplank in nis heeft aan zowel de achterkant als aan allebei de zijkanten ingefreesde latjes waarmee de wandplank aan 3 zijden gemonteerd kan worden.

Een wandplank bestellen

Onze massief houten wandplanken maken we helemaal naar jouw wensen. Let op de volgende zaken wanneer je een op maat gemaakte wandplank bij ons bestelt:

1.Houtsoort

Je kunt kiezen uit de houtsoorten beuken, eiken, iepen, essen of notenhout. Bekijk de voorbeelden op de site of kom langs in de showroom om te bepalen welke houtsoort jouw voorkeur heeft. 

2. Draagkracht

Bij blind gemonteerd (‘zwevende’) houten wandplanken is het belangrijk dat de muur waarop de wandplank gemonteerd wordt stevig genoeg is. Geef dus aan ons door waar de plank gemonteerd wordt en wat voor soort muur dit is (baksteen/beton/gips?)

3. Diepte

Een wandplank in een nis of hoek kan dieper zijn dan een vrij hangende wandplank, omdat deze steviger gemonteerd kan worden. Bij een vrij hangende, zwevende wandplank raden we aan de plank niet dieper te maken dan 25-30cm, vooral wanneer je er zware zaken als boeken of servies op gaat zetten!

 

4. Schorsrand

Omdat ons hout rechtstreeks van de boomstam komt, kun je ervoor kiezen om de originele vorm van de boom te behouden in de wandplank. Wij noemen dit een schorsrand, maar we bewerken deze rand wel zo dat de schors eraf is en hij mooi glad aanvoelt. 

5. Afwerking

We werken wandplanken af met olie of lak om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Olie zorgt ervoor dat het hout een donkerdere, warmere uitstraling krijgt terwijl de structuur van het hout behouden blijft. Lak legt een stevigere beschermlaag op het hout en is beter geschikt om het hout te beschermen tegen veel vocht (in de badkamer bijvoorbeeld). Lak geeft het hout een zelfde donkerdere, warme kleur als olie. We hebben ook een kleurloze lak die het hout wel beschermt maar niet donkerder maakt. 

In elke gewenste maat

Zwevende wandplanken van minimaal 35mm dik en tot 3,5 meter lang.

Van duurzaam Europees hout

Massief beuken, eiken, essen, iepen, grenen of notenhout van lokale, duurzame leveranciers.

Schorsrand of gewoon recht

Keuze om de natuurlijke vorm van de boom te behouden in je wandplank.

Gemaakt in Amsterdam

Ambachtelijk vervaardigd in onze werkplaats in Amsterdam.

Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions