Topkwaliteit

Tafels van brede delen massief hout met of zonder schorsrand en op maat gemaakte stalen onderstellen.

Duurzaam Europees hardhout

Wij werken met beuken, eiken, essen, iepen of notenhout in elke gewenste dikte, van lokale duurzame leveranciers.

Snelle levertijd

We leveren jouw tafel binnen 4 weken, meestal sneller en uitzonderingen daargelaten.

Gemaakt in Amsterdam

Ambachtelijk vervaardigd in onze werkplaats in Amsterdam.

Tafels op maat

– Massief houten tafels van topkwaliteit
– Duurzaam Europees hardhout, lokaal ingekocht 
– Geheel op maat gemaakt in onze werkplaats in Amsterdam
– Tafelbladen uit brede delen
– Met of zonder natuurlijke schorsrand
– Stalen onderstellen op maat gemaakt
– Beuken, eiken, essen, iepen of notenhout in elke gewenste dikte
– Snelle levertijd

Voor het beste advies kom je langs in ons atelier. Of selecteer hieronder je favoriete tafel en klik op ‘offerte aanvragen’.

Een selectie van onze tafels op maat:

Notenhouten boomstamtafel met stalen poten

Massief eiken tafel met schuine poten

Zwart eiken boomstamtafel

Rustiek eiken boomstamtafel

Essen tafel met schuine stalen poten

Eiken tafel met schuine stalen poten

Massief eiken tafel met houten verjongde poten

Eiken tafel met ronde stalen poten

Beuken tafel met ronde hoeken en schuine stalen poten

Eiken tafel met schorsrand en witte stalen poten

Notenhouten tafel met schuine stalen poten

Ovale notenhouten tafel met stalen poten

ZO STEL JE ZELF EEN TAFEL SAMEN

1. Onderstel
Het kiezen van een tafel begint met de basis, oftewel het onderstel. Wil je een stalen frame of een compleet houten tafel? Het is belangrijk je te beseffen dat de dikte van het blad samenhangt met de wijze van ondersteuning ervan.

Een stalen frame is vaak een mooie afwisseling ten opzichte van een houten vloer. Wij hebben een ruime keuze onderstellen van hout en staal. Zoals met al ons werk geldt: als het er nog niet bij staat, kunnen we kijken of we het kunnen maken!

2. Houtsoort blad
Bij ons kun je zelf kiezen uit welke houtsoort je een tafelblad gemaakt wilt hebben. Wij werken alleen met massief hout en niet met fineer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit eiken, beuken, essen, noten, kersen, grenen etc.

Omdat hout een natuurproduct is, blijft het altijd een verrassing hoe een blad eruit gaat zien. We kunnen natuurlijk wel een selectie maken op basis van jouw wensen.

3. Dikte van het blad
Het ruwe hout dat wij gebruiken kopen wij in op verschillende diktes. De prijs van de tafel is afhankelijk van het aantal m3 materiaal dat gebruikt wordt om het blad te maken.

Wij bieden in de meeste houtsoorten bladen aan met diktes van 20, 27, 35, 45 of 55mm. Eikenhout hebben we ook in 65 of 90mm. Voor een blad van bijvoorbeeld 30mm, gebruiken wij hetzelfde ruwe hout als voor 35mm. De prijs van het blad is daarom gelijk.

4. Schorsrand
Omdat ons hout rechtstreeks van de boomstam komt, kun je ervoor kiezen om de originele vorm van de boom te behouden in het blad. Wij noemen dit een schorsrand, maar meestal bewerken we deze rand zo dat de schors eraf is en hij mooi glad aanvoelt. Elk tafelblad is dan natuurlijk uniek van vorm.

5. Afwerking
Om zo lang mogelijk van je tafel te genieten, moet je hem beschermen tegen vocht en vuil. Wij bieden hiervoor meerdere opties aan, maar het liefst werken wij tafelbladen af met naturel olie. Dit zorgt voor een goede beschermlaag, terwijl het tactiele contact met het hout behouden blijft.

Indien het blad goed echt waterdicht afgewerkt moet worden, dan kunnen we het blad lakken met een hoogglans of matte lak. Wanneer je liever een zo naturel mogelijke finish wilt, hebben we ook een kleurloze lak. Ook is het mogelijk om het hout op kleur te brengen met een beits of kleurolie.

Bij ons in de winkel kun je deze afwerkingen komen bekijken. Ook voor de afwerking geldt: hout is een natuurproduct, de uiteindelijke kleur is afhankelijk van de boom.

Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions