Tafels
Wandplanken
Werkbladen
Opbergen
Vloeren
Overig

Keukenkast eiken

ANDERE Opbergen

Hoe stel ik een kast samen?

Op de kast, in de kast? Iedereen heeft wel iets te verbergen of juist te laten zien. Heel persoonlijk dus, daarom maken we graag een kast die bij jou past. Of het nou gaat om een boekenkast, kledingkast, dressoir of commode.

1. Afmetingen

Om te beginnen hebben we daarvoor afmetingen nodig. Hoe groot is de ruimte? Wil je een kast van vloer tot plafond? Dat kan natuurlijk, maar dit vereist nauwkeurig meetwerk (lees: veel werk) en het is niet altijd nodig. Bedenk dus goed wat je er in op wilt bergen en denk vast eens na over een vakverdeling.

Voor een prijsindicatie hebben we aan globale afmetingen eerst genoeg. Maar we willen nog wel wat meer van je weten. Als je even nadenkt over de volgende punten, word je niet van het kastje naar de muur gestuurd:

2. Massief hout of plaatmateriaal

Schoenmakers kunnen het beste bij hun leest blijven, meubelmakers ook. Daarom maken wij kasten van massief hout of van plaatmateriaalVoor een hoogglans-wit gelakte kast moet je helaas niet bij ons zijn.

Vanwege de doorgaans grote hoeveelheid materiaal die in een kast gaat, maakt het voor de prijs nogal een verschil of je massief eiken of plaatmateriaal gebruikt. Dus gebruiken wij vaak een combinatie van beide.

Ga je de kast toch zelf schilderen? Of is hij bedoeld voor het speelgoed van de kinderen? Dan kunnen we hem misschien beter van geprimed -MDF of van multiplex maken.

3. Lades en beslag

Lades zijn heel handige opbergers. Ze maken een kast ook gauw duurder. Wij maken hele mooie lades met soft-close sluiting of push-to-openNatuurlijk kan het ook ouderwets op een houtje.

Wil je een kast met schuif- of klapdeuren en wat voor greepjes komen erop? Of liever greeploos? God is in the details…

4. Afwerking

Om het hout te beschermen kunnen we het afwerken met olie of lak. Ook voor multiplex kasten is het aan te raden om een transparante coating aan te brengen.

Ten slotte, voor alle dingen hout gelden de vaste twee regels:

  1. Hout leeft, het is een natuurproduct dus het werkt een beetje.
  2. Elk stuk hout is anders van kleur en de tekening is altijd weer een verrassing.

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Maak dan vast een schets van jouw ideale kast.

Je bent welkom om een afspraak te maken en samen met ons hier verder over na te denken.

Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00