Kasten

Op de kast, in de kast? Iedereen heeft wel iets te verbergen of juist te laten zien. Heel persoonlijk dus, daarom maken we graag een kast die bij jou past. Of het nou gaat om een boekenkast, kledingkast, dressoir of commode.

Onderstaand vind je voorbeelden van wat wij maken en meer informatie over het proces. 

Kies een categorie:

Modulair

Badkamerkasten

Inbouwkasten

Woonkamer

Bestel de kast die bij jou past

Heb je een idee voor een unieke tv-kast, of schreeuwt dat ene hoekje van je slaapkamer om een inbouwkast? We maken het graag voor je. Hier lees je meer over het proces wanneer wij een op maat gemaakte kast voor je maken. Let bij het aanvragen van een offerte voor een kast op de volgende details:

1. Houtsoort

Welke houtsoort wil je? Wij werken veel met massief Europees hardhout, maar voor kasten gebruiken we ook plaatmateriaal als MDF of multiplex. Wees in je aanvraag zo volledig mogelijk met betrekking tot de houtsoort die je wilt. 

2. Afmetingen

Wat zijn de afmetingen? Vooral de buitenmaten van de kast zijn belangrijk, maar we horen ook graag hoe groot de deuren moeten worden, hoe diep de legplanken of hoe dik het blad van je dressoir. 

3. Deuren of lades?

Hoeveel deuren of lades zou je in de kast willen? Houd er rekening mee dat het maken van lades erg arbeidsintensief is dus lades de prijs van je kast hoger maken. 

 

 

4. Greepjes?

Wat voor greepjes zou je op je kast willen? We kunnen stalen of houten handgreepjes toevoegen, maar ook greepjes infrezen of werken met een push-to-open systeem waarbij de deuren of lades open gaan wanneer je er op drukt.    

5. Afwerking

Kasten of deuren van massief hout kunnen we afwerken met olie of lak. Olie zorgt voor een goede beschermlaag, terwijl het tactiele contact met het hout behouden blijft. Moet het hout echt waterdicht afgewerkt worden, bijvoorbeeld in de badkamer, dan lakken we het met een hoogglans of matte lak. Wanneer je liever een zo naturel mogelijke finish wilt, hebben we ook een kleurloze lak. Ook is het mogelijk om het hout op kleur te brengen met een beits of kleurolie. Kasten van MDF of multiplex schilderen we niet, maar we kunnen je wel in contact brengen met Pappot schilders, onze vaste schilder.

Stuur ons een email om een offerte aan te vragen voor jouw kast op maat.

Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Algemene voorwaarden
Terms and conditions