Filosofie

Houthandel van Steen richt zich op duurzame interieurs. Dit betekent dat we een omgeving willen creëren waarin jij je lange tijd thuis zult voelen, door gebruik te maken van verantwoorde grondstoffen. Wij gebruiken bij voorkeur ecologische materialen van lokale oorsprong om de CO2 uitstoot door transport te beperken.

Tropisch hout zal je bij ons dan ook niet vinden, er worden jaarlijks nog steeds duizenden vierkante kilometers regenwoud illegaal gekapt, iets waar wij niet aan mee willen doen. Tropisch hout is niet onvervangbaar, er zijn in Europa voldoende duurzame en vooral hele mooie alternatieven.

Over ons

Houthandel van Steen is een moderne ambachtelijke meubelmakerij en houthandel, gevestigd in een voormalige houtzagerij (sinds 1960) in het centrum van Amsterdam.

 

Op ongedwongen en persoonlijke wijze ontwerpen, maken en verkopen we mooie, handgemaakte en unieke producten voor mensen met waardering voor authentiek materiaal en vakmanschap. Écht handwerk voor een eerlijke prijs. Onze meubels zijn bedoeld om mee te leven en daarom ook om minstens een leven lang mee te gaan.

 

Wij voorzien daarnaast onze buurt en onze stad van een van de belangrijkste en mooiste natuurlijke grond- en bouwstoffen: Massief hout.

Ook verkopen wij plaatmateriaal, bewerken we het zelf meegebrachte materiaal van klanten en zijn wij gespecialiseerd in het leggen van eikenhouten vloeren. Daarbij dragen wij er vanzelfsprekend zorg voor dat al ons materiaal op duurzame wijze is geproduceerd, gekapt en getransporteerd.

 

Je bent welkom in ons atelier aan de Overtoom 516 om de mogelijkheden te bespreken of om inspiratie op te doen!

Ijzersterk team

 

Begin 2014 nam Reinier (midden op de foto) het duimstokje over van Hans van Steen. Als 4e eigenaar van de houthandel bouwde hij het bedrijf om tot een meubelmakerij/houthandel aangepast aan de huidige tijd. Reinier leerde het vak van timmerman in de Franse Alpen waar hij complete chalets uit de grond stampte.

 

Steven (rechts) is een meubelmaker in hart en nieren. Na zijn opleiding tot vakman aan het Amsterdamse HMC, heeft hij onder meer in Londen enkele jaren aan de weg getimmerd. Als chef-werkplaats schaaft hij nu nog elke dag zijn kunsten bij.

 

Tom (links) is een gediplomeerd industrieel ontwerper met affiniteit voor hout en ambacht. Bij hem kun je terecht om je wens, idee of ontwerp te bespreken of samen verder uit te werken.

 

Laurence is onze meubelmaker in opleiding. Een trouwe kracht van het eerste uur.

 

Naast deze vaste kern heeft HvS een brede kring van professionals – schilders, metaalbewerkers, timmermannen etc. – die ondersteuning kunnen bieden bij grotere projecten. 

 

Wat klanten over ons zeggen

The desk is absolutely perfect. I am exceptionally pleased with the work, and don’t be surprised when I show up at your shop with a new project.

- Rob
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00