September 12, 2018

Hoe wij zorg dragen voor de Aarde

Wij maken duurzame interieurs met milieuvriendelijke, verantwoorde grondstoffen. We gebruiken ecologische materialen van lokale oorsprong.

Houthandel van Steen richt zich op het maken van duurzame interieurs met milieuvriendelijke, verantwoorde grondstoffen. We gebruiken ecologische materialen van lokale oorsprong om de CO2 uitstoot door transport te beperken. Tropisch hout zal je bij ons dan ook niet vinden! Er worden jaarlijks nog steeds duizenden vierkante kilometers regenwoud illegaal gekapt, iets waar wij niet aan mee willen doen. En er zijn in Europa voldoende duurzame en vooral hele mooie alternatieven.

Maar niet alleen ons hout is duurzaam, ook onze werkwijze is zo groen mogelijk. Het beste bewijs hiervoor is de loods die we vorig jaar bouwden aan de rand van Amsterdam. In de loods verwerken we het ruwe hout dat we binnenkrijgen tot handzame planken, slaan we materialen op en produceren we grote orders. Het pand is extra geïsoleerd en gestookt door middel van een milieuvriendelijke warmtepomp. De loods is voorzien van 124 zonnepanelen, waardoor we er minder energie verbruiken dan produceren, en de overtollige energie uit onze zonnepanelen weer door anderen kan worden gebruikt.

Wij zijn ervan overtuigd dat we zuinig moeten zijn op onze aarde, en dat we met elkaar kunnen zorgen voor ambachtelijke, duurzame alternatieven die het milieu niet aantasten. Dat is waar we voor staan en wat we bij alles dat we doen in ons achterhoofd houden.

 

< Terug

September 12, 2018

Een houten tafel afwerken met lak of olie?

Om een houten tafel te beschermen tegen vlekken en beschadigingen behandelen we het hout met olie of lak. Maar voor welke afwerking kies je nu?

Lees verder >

November 22, 2018

De Kop van Oost is open!

In Amsterdam Oost opende begin november restaurant De Kop van Oost, met een echt Van Steen interieur!

Lees verder >
Houthandel van Steen
Overtoom 516
1054 KL Amsterdam
T 020 612 83 00